ELEKTRIČNI AVTOMOBILI BMW.

BEV 2023

ELEKTRIČNI AVTOMOBILI BMW.

VSTOPITE Z NAMI V SVET ELEKTROMOBILNOSTI.

Vstopite v svet elektromobilnosti BMW. Naša električna vozila združujejo sodobno vožnjo z učinkovitimi tehnologijami. Od elegantnih limuzin do visokozmogljivih športnih terencev – poiščite vozilo, ki ustreza vašemu življenjskemu slogu. Izvedite več o sodobnih tehnologijah polnjenja znotraj priročne polnilne infrastrukture. Izkoristite popolnoma električni doseg, ki vas bo pripeljal bliže vašim ciljem v vsakdanjem življenju in na daljših potovanjih.

Pri nakupu električnega vozila BMW iz zaloge dodatno prejmete:*

 • Brezplačno polnilno postajo BMW Wallbox.
 • Dobroimetje do 500 EUR na BMW Charging kartici.
 • Popust za vozila iz zaloge.
 • Dodatne ugodnosti pri financiranju z BMW Financial Services.

ELEKTRIČNI AVTOMOBILI BMW.

Naši električni avtomobili uporabljajo najsodobnejše električne pogone skupaj z inovativnimi tehnologijami in materiali, da bi povečali njihovo učinkovitost in trajnost. Primerjajte naše električne modele in se prepustite navdihu prihodnosti mobilnosti.

PREDNOSTI ELEKTRIČNIH AVTOMOBILOV BMW.

Naši električni avtomobili ponujajo praktično in trajnostno rešitev mobilnosti za vsakodnevne potrebe. Podnebju prijazno, udobno in varčno. Odkrijte prednosti užitka v električni vožnji, ki ustrezajo vašemu življenjskemu slogu.

Okolju prijazna vožnja.

Premikajte se brez lokalnih emisij ali fosilnih goriv. Vaš električni BMW vam omogoča, da potujete skoraj neslišno in zmanjšate raven hrupa v mestu.

Vaša domača polnilna postaja.

Zelo priročno polnite svoj BMW kar doma. S priklopom čez noč si boste prihranili pot do javne polnilne postaje in tudi čas.

Varčno vzdrževanje.

Električna vozila ne potrebujejo delov, ki so nagnjeni k obrabi, kot so vžigalne svečke, oljni filtri in izpušni sistem, kar vodi v nižje stroške vzdrževanja v življenjskem ciklu zadevnega vozila.

VSE O POLNJENJU VAŠEGA ELEKTRIČNEGA AVTOMOBILA.

ELEKTRIČNA POGONSKA TEHNOLOGIJA.

Hitro pospeševanje.

 • Elektromotor takoj doseže svojo polno moč
 • Največji navor je dosežen že pri prvem vrtljaju
 • Do največje hitrosti brez prestavljanja

Varnejša vožnja zaradi nizkega težišča.

 • Motor in baterija sta nameščena v spodnjem delu vozila
 • To zmanjšuje nagnjenost k nagibanju
 • Posledično se izboljša oprijem na cesti in doseže športnejši občutek vožnje

Prilagodljiv zvok vozila.

 • BMW IconicSounds Electric je posebej skomponiral Hans Zimmer
 • Zvok se prilagaja vašemu slogu vožnje
 • Različni scenariji vključujejo športen, učinkovit in prilagojen zvok

KAR NAJBOLJE IZKORISTITE DOSEG ELEKTRIČNIH AVTOMOBILOV BMW.

Vedno na vaši strani, tudi med potjo: izkoristite električni doseg na optimalen način in spoznajte številne različne nastavitve, ki povečujejo doseg naših električnih vozil BMW.

VEČ O TEMI DOSEGA PREBERITE TUKAJ.

Zakaj se dosegi mojega električnega avtomobila razlikujejo?
Doseg posameznega električnega vozila je odvisen od različnih dejavnikov, kot so slog vožnje, stanje ceste, oprema vozila, vremenske razmere in obremenitev.
Kako lahko povečam doseg svojega električnega avtomobila?
Tako kot pri vozilih z običajnim motorjem z notranjim zgorevanjem slog vožnje prav tako vpliva na doseg električnega avtomobila. Kot splošno pravilo velja, da predvidljiv, umirjen in dosleden slog vožnje optimizira vaš doseg. Če na primer zmanjšate svojo hitrost na avtocesti, lahko občutno povečate doseg. Med rekuperacijo, kar pomeni, vsakič ko dvignete nogo s pedala za vožnjo, se kinetična energija pretvori v električno in sistem z njo napaja baterijo – vi pa pridobite dodatne kilometre za električni doseg.
Kateri dejavniki vplivajo na doseg električnega avtomobila?
Velike povprečne hitrosti (na avtocesti) najbolj zmanjšajo doseg, medtem ko vožnja v mestu vodi k povečanju dosega zaradi manjše hitrosti in pogostejših faz rekuperacije, kar je ravno nasprotno kot pri vozilih z motorji z notranjim zgorevanjem. Nadalje se doseg zmanjša pri nizkih temperaturah zaradi ogrevanja, pri visokih pa zaradi intenzivnejše uporabe klimatske naprave. V zvezi s posebnimi opcijami opreme na primer izbira večjih velikosti pnevmatik na splošno zmanjša doseg, če aerodinamične pomanjkljivosti ne izravna bolj zaprta zasnova platišč. Tudi razred kotalnega upora pnevmatik je pomemben za doseg, saj na primer uporaba zimskih pnevmatik zmanjša doseg v primerjavi z letnimi pnevmatikami z oznako A.
Splošne specifikacije in vrednosti dosega v kazalniku.
Pri izbiri modela navedeni doseg temelji na voznem ciklu WLTP (globalno usklajeni preskusni postopek za lahka vozila).

WLTP omogoča izračun dosega skladno s predpisanimi pogoji vožnje. WLTP predvideva umirjen in defenziven slog vožnje z mešanico mestnih ulic, podeželskih cest in avtocest.

Kazalnik dosega omogoča oceno skladno z vašimi običajnimi voznimi razmerami. Zunanji krog predstavlja izračunano vrednost dosega na podlagi linearnih razdalj (ne dejanskega zemljevida cest), medtem ko notranji krog kaže izračunano vrednost –30 %, da se upoštevajo realne vsakodnevne poti.

ODPELJITE SE NA TESTNO VOŽNJI Z MODELOM BMW PO LASTNI IZBIRI.

Bi želeli na lastni koži doživeti, kakšna je vožnja z vašim sanjskim električnim modelom in kakšni so občutki? Enostavno si lahko uredite termin na spletu za testno vožnjo, ko vam najbolj ustreza. Vaš trgovec z vozili BMW bo stopil v stik z vami z vsemi potrebnimi informacijami.

Testna vožnja

NAŠA VIZIJA ZA PRIHODNOST.

Re:think, Re:duce, Re:use in Re:cycle. BMW i Vision Circular je zasnovan popolnoma v skladu z načeli krožnega gospodarstva. Na ta način kompaktno, popolnoma električno vizionarsko vozilo, osredotočeno na trajnost in razkošje, ponuja fascinanten pogled v leto 2040.

POGOSTA VPRAŠANJA: ELEKTRIČNI AVTOMOBILI BMW.

Kaj je električni avtomobil?
Popolnoma električni avtomobil, znan tudi kot BEV (baterijsko električno vozilo), deluje izključno na električno energijo. Zato nima motorja z notranjim zgorevanjem, ki bi ga poganjal. Električna energija je shranjena v bateriji. Njena zmogljivost določa doseg električnega avtomobila, z drugimi besedami razdaljo, ki jo je mogoče premostiti z enim polnjenjem baterije.

Popolnoma električni avtomobili so idealna rešitev za uporabnike, ki lahko svoje avtomobile polnijo v službi ali doma. Obenem je treba upoštevati tudi dejstvo, da poteka intenzivna nadgradnja javne polnilne infrastrukture. V mestnih območjih in ob avtocestah se ves čas pojavljajo nove polnilne postaje. Sem spada tudi veliko število visokozmogljivih polnilnih postaj za izjemno hitro polnjenje med potovanjem, kot jih na primer ponuja naš partner IONITY v Evropi. Zato bodo v prihodnosti potovanja na dolge razdalje postala še preprostejša in lažja.
Katere prednosti ima električni avtomobil?
Električni avtomobil ponuja povsem nov občutek vožnje, prežet z močnimi čustvi. Zaradi navora, ki je na voljo že iz mirovanja, boste doživeli navdušujočo električno dinamiko in spontan pospešek. Hkrati vam skoraj neslišen elektromotor daje novo in sproščeno vozno izkušnjo.

Med samo vožnjo baterijsko električno vozilo ne proizvaja izpustov škodljivih plinov in tako na najboljši način varuje naše okolje.

Nadaljnje ugodnosti za baterijska električna vozila so tudi najvišja kategorija subvencij za posamezne države in davčne olajšave, ki jih prinašajo.
Kateri dejavniki vplivajo na zmogljivost visokonapetostne baterije v mojem električnem avtomobilu?
Pomemben zunanji dejavnik, ki vpliva na delovanje in zmogljivost baterije, je temperatura. Morda ste kaj podobnega opazili pri bateriji svojega mobilnega telefona. Zelo nizke temperature lahko še posebej omejijo zmogljivost baterije. Enako je z vašim električnim vozilom. Vendar pa naše optimizirane strategije zmogljivosti v čim večji možni meri zmanjšajo učinek, ki ga povzroči temperatura.

Ali ste vedeli, da zmogljivost sistema za shranjevanje prav tako posreduje informacije o vašem razpoložljivem dosegu? Poleg temperature na doseg vplivajo tudi drugi dejavniki, ki odločajo o hitrosti porabe energije, kot so na primer uporaba klimatske naprave, trenutna obremenitev in vaš slog vožnje.

Če boste kdaj morali znova napolniti baterijo, medtem ko ste odsotni od doma, bo vaše električno vozilo BMW predkondicionirano za polnilno postajo DC[1] na vašem cilju. To pomeni, da bo visokonapetostna baterija do trenutka, ko prispete tja, dosegla optimalno delovno temperaturo. S tem se poveča največja zmogljivost med polnjenjem in zmanjša čas, potreben za postopek.

[1] Velja samo za električna vozila BMW.
Kaj moram upoštevati, če moj električni avtomobil miruje ali je parkiran daljše časovno obdobje?
Če vozila ne nameravate uporabljati dlje časa, kot na primer med počitnicami, obstaja več načinov, ki pozitivno vplivajo na življenjsko dobo baterije. Kadarkoli je to mogoče, vzdržujte napolnjenost med 30 in 50 odstotki. V poletnih mesecih vozilo parkirajte v hladnem prostoru ali senci, pozimi pa ga imejte v garaži. Poleg tega naj vozilo ne bo priključeno na vir napajanja, če ga pustite mirovati daljše časovno obdobje.

POGOSTA VPRAŠANJA: LIZING IN FINANCIRANJE ELEKTRIČNIH VOZIL.

Kakšne so prednosti lizinga ali financiranja električnega vozila?

Lizing:

 • Stranki ni treba skrbeti o nadaljnji prodaji električnega vozila po preteku pogodbe o lizingu.
 • Poleg tega lahko stranka zakupi različne storitve, kot je npr. Service Inclusive.

Financiranje:

 • Električno vozilo je v lasti stranke.
 • Stranka lahko električno vozilo financira dlje časa v primerjavi z lizingom.
Ali obstajajo državne subvencije za lizing ali financiranje električnih vozil?
Odvisno od posamezne države. V večini držav se trenutno izvaja program državne subvencije za električna vozila. Poleg državne so pogosto na voljo tudi druge subvencije na občinski ravni.
Ali je v lizing ali financiranje električnih vozil vključeno tudi zavarovanje?
V okviru financiranja ne, v okviru lizinga pa, vendar obstaja možnost sklenitve zavarovanja prek partnerske zavarovalnice podjetja BMW.
Ali obstajajo davčne ugodnosti za lizing ali financiranje električnih vozil?
Odvisno od posamezne države. V nekaterih državah so na voljo davčne ugodnosti, kot je npr. oprostitev davka na motorna vozila.
Ali BMW ponuja lizing ali financiranje brez pologa?
Odvisno od posamezne države. V večini držav je pogodbe o lizingu ali financiranju možno skleniti brez pologa.

Poraba električne energije in emisije CO2.

BMW i5 eDrive40:
Poraba el. energije v kWh/100 km (kombinirana)[2]: 18,9–15,9
Električni doseg v km (kombiniran)[1][2]: 497–582
Emisije CO₂ v g/km (kombinirane)[2]: 0

BMW iX1 xDrive30[3]:
Poraba el. energije v kWh/100 km (kombinirana)[2]: 18,1–16,9
Električni doseg v km (kombiniran)[1][2]: 417–439
Emisije CO₂ v g/km (kombinirane)[2]: 0

BMW i7 xDrive60:
Poraba el. energije v kWh/100 km (kombinirana)[2]: 19,6–18,4
Električni doseg v km (kombiniran)[1][2]: 591–625
Emisije CO₂ v g/km (kombinirane)[2]: 0

BMW iX xDrive50:
Poraba el. energije v kWh/100 km (kombinirana)[2]: 21,2–19,5
Električni doseg v km (kombiniran)[1][2]: 590–633
Emisije CO₂ v g/km (kombinirane)[2]: 0

BMW iX xDrive40:
Poraba el. energije v kWh/100 km (kombinirana)[2]: 21,3–19,4
Električni doseg v km (kombiniran)[1][2]: 404–435
Emisije CO₂ v g/km (kombinirane)[2]: 0

BMW iX M60:
Poraba el. energije v kWh/100 km (kombinirana)[2]:  24,7–21,9
Električni doseg v km (kombiniran)[1][2]: 501–564
Emisije CO₂ v g/km (kombinirane)[2]: 0

BMW i4 M50:
Poraba el. energije v kWh/100 km (kombinirana)[2]: 22,5–18,1
Električni doseg v km (kombiniran)[1][2]:  414–519
Emisije CO₂ v g/km (kombinirane)[2]: 0

BMW i4 eDrive35:
Poraba el. energije v kWh/100 km (kombinirana)[2]: 18,7–15,8
Električni doseg v km (kombiniran)[1][2]: 406–483
Emisije CO₂ v g/km (kombinirane)[2]: 0

BMW iX3:
Poraba el. energije v kWh/100 km (kombinirana)[2]: 18,9–18,5
Električni doseg v km (kombiniran)[1][2]: 453–461
Emisije CO₂ v g/km (kombinirane)[2]: 0

[1] Doseg je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti od osebnega sloga vožnje, značilnosti poti, zunanje temperature, ogrevanja/klimatizacije in predkondicioniranja.

[2] Uradni podatki o porabi goriva, emisijah CO₂, porabi električne energije in električnem dosegu so bili določeni v skladu s predpisanim merilnim postopkom in ustrezajo Uredbi (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Pri dosegu podatki, določeni v skladu z WLTP, upoštevajo kakršno koli dodatno opremo (ki je v tem primeru na voljo na nemškem trgu). Za novo homologirana vozila od 1. 1. 2021 uradne specifikacije obstajajo samo v skladu z WLTP. Poleg tega se vrednosti NEDC z Uredbo ES 2022/195 črtajo iz potrdil o skladnosti s 1. januarjem 2023. Za več informacij o merilnih postopkih NEDC in WLTP obiščite www.bmw.si/emisije.

Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO₂ za nove osebne avtomobile najdete v “Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO₂ in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov”, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije.

[3] Električni pogon z najv. močjo do 200 kW (272 KM), med začasnim povečanjem zmogljivosti < 10 sekund do 230 kW (313 KM).