THE M4

NOVI BMW M4 Coupé.

Testna vožnja Stopite v stik z nami

BMW M4 Competition Coupé, BMW M4 Coupé in BMW M440i xDrive Coupé.

Avtomobili BMW M4 Coupé ponujajo fascinantno kombinacijo estetike, značaja in značilnega odmerka športnosti M, najmočnejše črke na svetu. Tempo trojice narekuje najzmogljivejši BMW M4 Competition Coupé z impresivnih 510 KM in 650 Nm navora. Opremljen je z visokozmogljivim agregatom BMW M TwinPower Turbo, 8-stopenjskim menjalnikom M Steptronic s funkcijo Drivelogic, opcijskim sistemom štirikolesnega pogona M xDrive*, aktivnim M diferencialom in številnimi tehnologijami, ki izvirajo iz sveta motošporta, s čimer zagotavlja največjo vozno dinamiko – tako pri vsakdanji rabi kot na dirkališču. BMW M4 Coupé razvije zelo dinamičnih 480 KM in 550 Nm navora. Kombinacija pogona na zadnji kolesni par in optimalno prilagojenega ročnega 6-stopenjskega M menjalnika omogoča izjemno dinamičen slog vožnje, kupe pa spremeni v purističnega čistokrvnega športnika. Modelsko serijo zaokroža BMW M440i xDrive Coupé: poleg privlačne oblike športni kupe s 374 KM navdušuje s posebno uravnoteženo mešanico športnosti, učinkovitosti in priročne vsakodnevne uporabnosti.

* M xDrive bo predvidoma na voljo od poletja 2021.

PRIMERJAVA AVTOMOBILOV BMW M4 COUPÉ.

Najpomembnejša dejstva o zmogljivosti na kratko: oblika, pogonski sklop, podvozje in največja moč.

BMW M4 Competition Coupé.

Največja vozna dinamika z zadnjim pogonom ali M xDrive.*
 • Visoko zmogljiv BMW M TwinPower Turbo 6-valjni bencinski motor z 510 KM
 • Hiter 8-stopenjski menjalnik M Steptronic s sistemom Drivelogic
 • Zadnji pogon ali na vsa štiri kolesa M xDrive*
 • 375 kW (510 KM), 650 Nm, 0 – 100 km/h v 3,5 sek

BMW M4 Coupé.

Puristična vozna dinamika z zadnjim pogonom in ročnim menjalnikom.
 • Visoko zmogljiv BMW M TwinPower Turbo 6-valjni bencinski motor z 480 KM
 • Ročni 6-stopenjski M menjalnik s kratkim in natančnim prestavljanjem
 • Športni pogon na zadnja kolesa za največ čustev na meji
 • 353 kW (480 KM), 550 Nm, 0–100 km/h v 4.2 sek

BMW M440i xDrive Coupé.

Popolna kombinacija športnosti, udobja in primernosti za vsakodnevno uporabo.
 • BMW M TwinPower Turbo 6-valjnii bencinski motor z 374 KM
 • 8-stopenjski Steptronik Sport menjalnik
 • BMW xDrive
 • 275 kW (374 KM), 500 Nm, 0–100 km/h v 4.5 sek

BMW M440d xDrive Coupé.

Moč in učinkovitost v kombinaciji z neomejeno primernostjo za vsakodnevno uporabo.
 • BMW M TwinPower Turbo 6-valjni dizelski motor z 340 KM
 • 8-stopenjski Steptronik Sport menjalnik
 • BMW xDrive
 • 250 kW (340 hp), 700 Nm, 0–100 km/h v 4.6 sek

BMW M4 COMPETITION COUPÉ – POUDARKI IZDELKA.

Vozna dinamika in oblikovne značilnosti BMW M4 Competition Coupé.

BMW M4 Competition Coupé je najzmogljivejši predstavnik med BMW M4 Coupé. Opremljen je z vrstnim 6-valjnim bencinskim motorjem BMW M TwinPower Turbo visoke zmogljivosti s 510 KM in številnimi tehnologijami pogonskega sklopa in podvozja, ki izvirajo iz sveta motošporta, ter ponuja značilno vozno dinamiko M, najmočnejše črke na svetu, na najvišji ravni. Opcijski sistem štirikolesnega pogona M xDrive* z aktivnim M-diferencialom zagotavlja največjo vozno dinamiko v vsakem trenutku tako v vsakdanji rabi kot na dirkališču. Oblikovalski jezik visoke zmogljivosti spredaj, na boku in zadaj, poleg opcijskih M posebnih oblikovnih značilnosti iz karbonskih vlaken na zunanjosti in v notranjosti pa jasno poudarja atletski značaj vozila.

* M xDrive bo predvidoma na voljo od poletja 2021 dalje.

BMW M4 COUPÉ – POUDARKI IZDELKA.

Vozna dinamika in oblikovne značilnosti BMW M4 Coupé.

BMW M4 Coupé je puristični športni kupe z izjemnimi voznimi lastnostmi. Za to so odgovorni pogonska enota BMW M TwinPower Turbo visoke zmogljivosti s 480 KM, zadnji pogon in visoko razvite tehnologije, ki izvirajo iz sveta motošporta, kot je M posebno podvozje z aktivnim M-diferencialom. Popolnoma prilagojen ročni 6-stopenjski M-menjalnik s kratkimi prestavnimi časi in natančnim pretikanjem omogoča posebej intenzivno interakcijo med voznikom in vozilom. Atletska oblika zunanjosti, prepoznavne M posebne možnosti opreme in oblikovne značilnosti pa še nadalje poudarjajo dinamični značaj BMW M4 Coupé.

BMW M440i xDRIVE IN BMW M440d xDRIVE COUPÉ – POUDARKI IZDELKA.

Vozna dinamika in oblikovne značilnosti BMW M440i xDrive in BMW 440d xDrive Coupé.

Zapuščat območje udobja v slogu: BMW M440i xDrive in BMW 440d xDrive Coupé ne pošiljata le sporočil za izjemno zmogljivost, temveč tudi za individualno oblikovanje. Prepoznavne M posebne oblikovne značilnosti v barvi Cerium Grey dopolnjujejo dinamičen videz športnih kupejev, od navpične ledvičke BMW do zaključkov končnih izpušnih cevi. V notranjosti pa poudarki, kot so M športni sedeži in M usnjen volan, poudarjajo ekskluziven športni pridih k vozniku usmerjenega kokpita.

Poraba goriva in emisije СО2 BMW M4 Coupé.

BMW M4 Competition Coupé z M xDrive:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 9.9 – 10.2
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 227 – 233

BMW M4 Competition Coupé:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 10,2
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 234

BMW M4 Coupé:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 10,8
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 248

BMW M440i xDrive Coupé:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7,1–6,8
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 163–155

Lakiranje BMW Individual v kovinski barvi Skyscraper Grey, razširjeno usnjeno oblazinjenje BMW Individual in usnjene obloge na sliki bodo najverjetneje na voljo od 03/2021. Lakiranje BMW Individual v kovinski barvi Aventurine Red III bo predvidoma na voljo od 07/2021.

Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov«, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.BMW.si/emisije.

Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preizkusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo na (vsaj med drugim) emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.