THE iX3

POPOLNOMA ELEKTRIČEN.

Testna vožnja Stopite v stik z nami
BMW iX3 najavlja novo obdobje užitka v vožnji brez emisij. Raziščite prvi popolnoma električni BMW Sports Activity Vehicle, ki združuje najboljše iz obeh svetov: vozno dinamiko in premijsko kakovost BMW X3 ter povečano zmogljivost in učinkovitost tehnologije BMW eDrive pete generacije. Za krajše vožnje ali potovanja na dolge razdalje je novi BMW iX3 z dosegom do 461 km* in porabo električne energije od 18,5 kWh/100 km* odlična rešitev za prihod na cilj. Zahvaljujoč inteligentnim izdelkom in prilagojenim storitvam iz BMW Charging pa je postopek polnjenja zdaj tudi enostavnejši, hitrejši in učinkovitejši kot kdajkoli prej. Dozorel in popolnoma električen: BMW iX3 prihodnosti že daje električno navzočnost.

Novi BMW iX3 je zaradi standardnega paketa M Sport v svoji osveženi zasnovi videti športnejši kot kdajkoli prej. Aerodinamični elementi in modri poudarki izpostavijo električno naravo vozila v smislu njenega polnega učinka.

BMW iX3:
Poraba električne energije v kWh/100 km: 18,9–18,5
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0

MOŽNOSTI OBLIKOVANJA.

Model Inspiring

100% električni: standardni model “Inspiring” vključuje impresiven nabor opreme za povečanje udobja, varnosti in užitka v vožnji, kot so naslednje opcije:

  • Paket M Sports z volanom M, Shadow-Line M z visokim sijajem, M strešne letve in osvetljeni pragi vrat
  • 19- palčna dinamična kolesa 842 Bicolour
  • BMW Live Cockpit Professional z BMW Intelligent Personal Assistant in Connected Charging napravo
  • Predgretje in avtomatska klima z 3-stopenjsko kontrolo

Model Impressive.

100% električni: opcijski model “Impressive” temelji na standardnem modelu “Inspiring” ter še nadalje poudarja ekskluzivni pridih in vozno udobje.

  • 20-palčna M aerodinamična platišča 890 M dvobarvna
  • Sistem za prostorski zvok Harman Kardon z opcijo BMW IconicSounds Electric
  • In še veliko druge dodatne opreme
  •  
  •  

NAELEKTRENA VOZNA DINAMIKA BMW iX3.

Tehnologije pogonskega sklopa in podvozja BMW iX3 na kratko.

BMW iX3 svojo posebno vozno dinamiko in učinkovito zmogljivost dolguje predvsem tehnologiji BMW eDrive pete generacije. Električna pogonska enota, ki združuje elektromotor, menjalnik in močnostno elektroniko v aluminijastem ohišju, je zasnovana za največjo učinkovitost in užitek v vožnji. Visokonapetostna baterija s posebej razvitimi litij-ionskimi celicami napaja elektromotor. Neposredni pogon zagotavlja največji navor z mirujočega starta ter omogoča spontano in neprekinjeno pospeševanje. V kombinaciji s prilagodljivim podvozjem, ki karakteristike blažilnikov prilagaja ustreznim voznim razmeram, sta vrhunsko udobje in natančna vozna dinamika samoumevna na vseh cestah. Na ta način BMW iX3 nudi popoln preplet med učinkovitostjo, zmogljivostjo in samozavestno spokojnostjo. Hkrati izjemni oblikovni poudarki v modri barvi BMW i in napredne tehnologije, kot so opcijska 20-palčna aerodinamična platišča ali BMW Iconic Sounds Electric, poudarjajo ekskluzivnost vozila. Opcijska ledvička, ki je del BMW Individual Shadow Line visokega sijaja z razširjeno vsebino, skupaj z okvirji oken in strešnimi letvami v črni barvi visokega sijaja omogoča, da še nadalje poudarite dinamiko. Vsako potovanje z BMW iX3 tako postane neponovljiva naelektrena pustolovščina.

POLNJENJE BMW iX3.

Ne glede na to, kje bi radi polnili svoj BMW iX3, vam BMW Charging ponuja prilagojene izdelke in storitve.

Ko gre za javno polnjenje, BMW Charging omogoča dostop do omrežja z več kot 450.000 polnilnimi mesti po vsem svetu. Med njimi so tudi številne visokozmogljive polnilne postaje, kot jih na primer naš sodelujoči partner IONITY ponuja na glavnih cestah po Evropi. S svojo največjo močjo polnjenja do 150 kW lahko BMW iX3 napolnite do 80 % zmogljivosti v približno 34 minutah. To pomeni še krajše postanke zaradi polnjenja na potovanjih z vašim BMW iX3. Poleg tega vas BMW Charging oskrbi z vsem, kar potrebujete za polnjenje doma, recimo kot paket praktičnih rešitev, če je potrebno. Z novim prilagodljivim hitrim polnilnikom lahko BMW iX3 polnite na domači gospodinjski ali zmogljivejši industrijski vtičnici, če imate opcijski adapter. To velja tudi za BMW Wallbox Essential z največjo močjo polnjenja do 11 kW ali Smart Wallbox, ki vam ponuja dodatne storitve za inteligentno polnjenje. BMW Charging vas podpira tudi v vašem vozilu s koristnimi digitalnimi storitvami. Zahvaljujoč pametnim storitvam Connected Charging lahko kadar koli preverite napolnjenost baterije na osrednjem informacijskem prikazovalniku in ste tako vedno obveščeni o tem, kje so nameščene polnilne postaje in ali so proste. Prav tako lahko zagotovite, da sta pogon in notranjost optimalno temperirana za naslednje potovanje, imate pa še stalni pregled nad zgodovino ciklov polnjenja in še veliko več.

IZDELKI IN STORITVE BMW CHARGING ZA BMW iX3.

Brezskrbno in prilagodljivo polnjenje vašega BMW iX3.

Izdelki in storitve iz BMW Charging vam nudijo številne prilagojene ponudbe za polnjenje doma in na javnih polnilnih postajah, kar omogoča, da lahko v celoti izkoristite zmogljivost polnjenja BMW iX3 z največjo močjo do 150 kW. Polnilni kabel za polnjenje na javnih polnilnih postajah in kartica BMW Charging sta že priložena standardni opremi.

Javno polnjenje.

Z več kot 320.000 polnilnimi postajami po vsem svetu vam BMW Charging ponuja dostop do stalno rastočega omrežja za prilagodljivo polnjenje, ko ste na poti. Vključuje tudi različne polnilne postaje visoke zmogljivosti za izjemno hitro polnjenje med potovanjem. Iskanje proste polnilne postaje prek navigacijskega sistema ali pametnega telefona je ravno tako enostavno kot polnjenje s pomočjo kartice BMW Charging ali aplikacije in prejem preglednega mesečnega obračuna.

Polnilni kabel (Mode 3) za javno polnjenje.

Kabel za hitro polnjenje (način 3) vam omogoča udobno polnjenje baterije vozila na javnih polnilnih postajah. Uporabljate ga lahko za trifazno polnjenje do 11 kW največje moči. Petmetrski kabel je bazaltno sive barve, zraven pa je priložena praktična torba za shranjevanje.

BMW Wallbox Essential.

Polnilna postaja pri vas doma: z BMW Wallbox Essential lahko polnite hitro, zanesljivo in udobno. Z največjo močjo polnjenja do 22 kW* lahko svoj BMW polnite veliko hitreje kot s standardnim polnilnim kablom. Storitev namestitve BMW vam zagotavlja strokovno svetovanje, namestitev in zagon lastne stenske polnilne postaje ali ustrezne vtičnice za uporabo prilagodljivega hitrega polnilnika. * Največja zmogljivost polnjenja BMW iX3 je trenutno 11 kW.

Smart Wallbox.

Smart Wallbox našega partnerja omogoča največjo moč polnjenja do 22 kW* s pomočjo koncepta celovitega omrežja, kot tudi pametne dodatne storitve za inteligentno polnjenje. Polnilno postajo lahko vključite v obstoječi domači sistem za upravljanje energije in jo udobno upravljate na spletu. Možno je tudi ločeno evidentiranje in obračunavanje postopkov polnjenja, če jo uporabljajo različni uporabniki. * Največja zmogljivost polnjenja BMW iX3 z izmeničnim tokom je 11 kW.

Storitve Connected Charging.

Z digitalnimi storitvami Connected Charging boste optimalno in učinkovito izkoriščali električni doseg svojega modela BMW i. Takoj, ko začnete načrtovati svoje potovanje, vas sistem nezmotljivo opozarja na najbližje javne polnilne postaje na vaši poti in vas vnaprej obvešča, na primer o njihovi razpoložljivosti in napajalnih tokih, ki so na voljo.

Paketne ponudbe za polnjenje doma.

Praktične paketne rešitve združujejo natančno tiste izdelke in storitve BMW Charging, ki so optimalno prilagojeni okoliščinam polnjenja pri vas doma. Tudi med konfiguriranjem svojega BMW iX3 lahko izbirate med več paketi in izluščite natanko tiste storitve, ki jih potrebujete za polnjenje doma.

SUBVENCIJA EKO SKLAD V VIŠINI 4.500 EUR ZA NAKUP ELEKTRIČNEGA VOZILA.***

Čaka vas možnost nepovratne finančne spodbude, ki vam jo omogoča Eko sklad pri naložbah v nakup okolju prijaznejših vozil za cestni promet. Z ničnimi emisijami, 100% električna vozila BMW i izpolnjujejo pogoje za subvencijo v višini 4.500 EUR***! Prav tako pa vam Eko sklad ponuja tudi ugodni kredit za nakup elektrificiranih vozil.

Subvencije ni mogoče pridobiti pri naročilih prek operativnega ali poslovnega najema. Več informacij lahko najdete tukaj. Več o postopku pridobivanja spodbude pa je na voljo na povezavi.

*** Do subvencije so upravičena samo vozila z nabavno vrednostjo do 65.000 EUR.

Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW iX3.

* Vrednosti so začasne in izmerjene skladno s preskusnim ciklom WLTP.
** Ponudba, prilagojena glede na trg, velja za nova vozila, ki jih kupcem dobavijo podružnice in trgovci z vozili BMW v omrežju BMW Charging.

BMW iX3:
Poraba električne energije v kWh/100 km: 18,9–18,5
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0

Uradni podatki o porabi električne energije in električnem dosegu so bili določeni v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. V primeru dosega vrednosti po WLTP upoštevajo vso dodatno opremo. Za novo homologirana vozila od 01. 01. 2021 uradne specifikacije obstajajo samo v skladu z WLTP. Več informacij o merilnih postopkih NEDC in WLTP boste našli na www.bmw.si/emisije.